Jak prosto zrobić domowy kisiel żurawinowy ?

Przepis na domowy kisiel żurawinowy 

Składniki :

żurawina
woda
mąka ziemniaczana

Sposób przygotowania:

W 1 litrze wody gotuję 1,5 szklanki żurawiny przez około 20-30 min. Następnie w  ½ szklanki zimnej wody mieszam 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Rozmieszany roztwór dodaję do garnka z zagotowaną żurawiną i dokładnie mieszam, tak by powstał kisiel.

Warto docenić żurawinę, ze względu na bogate źródło witamin A, C  i z grupy B oraz właściwości bakteriobójcze.

0 Ile komentarzy

Dodaj komentarz

Chcesz przyłączyć się do dyskusji?
Zapraszam do komentowania!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *