Muffinki daktylowo- orzechowe
Składniki do przygotowania Muffinek daktylowo- orzechowych:
Składniki do przygotowania spodu:
1 szklanka daktyli
1 ½ szklanki migdałów
1 łyżka laski wanilii
Szczypta soli
1 łyżka kakao
Składniki do przygotowania wypełnienia:
1 ½ szklanki orzechów nerkowca
¼ szklanki oleju kokosowego
1 puszka mleka kokosowego
200 g gorzkiej czekolady
¼ szklanki syropu z agawy
Przygotowanie Muffinek daktylowo- orzechowych:
Z wcześniej namoczonych orzechów nerkowca ( 5 godzin) odlewam wodę i wrzucam do robota kuchennego.
Miksuję na gładko z resztą składników.
Formę do muffinek wykładam masą daktylowo orzechową, następnie wlewam zmiksowaną masę wypełniającą. Ciasto wkładam do lodówki lub zamrażarki .
Do lodówki : około 5 godzin.
Do zamrażarki na 2 godziny.