Muffinki daktylowo- orzechowe

Składniki do przygotowania Muffinek daktylowo- orzechowych:

Składniki do przygotowania spodu:

1 szklanka daktyli

1 ½ szklanki migdałów

1 łyżka laski wanilii

Szczypta soli

1 łyżka kakao

Składniki do przygotowania wypełnienia:

1 ½ szklanki orzechów nerkowca

¼ szklanki oleju kokosowego

1 puszka mleka kokosowego

200 g gorzkiej czekolady

¼  szklanki syropu z agawy

Przygotowanie Muffinek daktylowo- orzechowych:

Z wcześniej namoczonych orzechów nerkowca ( 5 godzin) odlewam wodę i wrzucam do robota kuchennego.
Miksuję na gładko z resztą składników.
Formę do muffinek wykładam masą daktylowo orzechową, następnie wlewam zmiksowaną masę wypełniającą. Ciasto wkładam do lodówki lub zamrażarki .
Do lodówki : około 5 godzin.
Do zamrażarki na 2 godziny.